Velser Gemeenschap viert 70 jarig bestaan

Velser Gemeenschap viert 70 jarig bestaan

Sabrina Koster

De Velser Gemeenschap bestaat dit jaar 70 jaar, en dat moet gevierd worden. De culturele stichting gebruikt de gelegenheid om verschillende festivals te organiseren en de aangesloten organisaties op het podium te zetten. Op 13 mei was er het eerste VG-Festival Zang. Op 4 november volgt het VG-Festival Orkest.

Bij de Velser Gemeenschap zijn zo’n 50 plaatselijke verenigingen aangesloten, met een grote variatie. Van koren, theatergezelschappen, maar ook musea en een volkstuinvereniging. De VG behartigt de belangen van al deze partijen en bevordert het culturele leven in Velsen.

Voor het eerste festival op 13 mei werd er een gevarieerd programma in elkaar gezet. Maar liefst 14 verenigingen kregen elk 20 minuten het podium en het publiek voor zich. Een unieke ervaring voor veel van de deelnemers die nog nooit op een groot podium had gestaan!

De Velser Gemeenschap kan in ieder geval terug kijken op een geslaagde dag. Voorzitter Gertjan van der Hulst: “Echt fantastisch, het enthousiasme straalde er van af!”

Opnames van de optredens tijdens het VG-Festival Zang zijn binnenkort te zien op televisie bij RTV Seaport.