De maand juni in de Bibliotheek

De maand juni in de Bibliotheek

Het is alweer juni, bijna zomer en is het einde van het schooljaar al in zicht. Daarom heeft Bibliotheek Velsen nog een paar leuke dingen op de planning staan voordat de vakantiesfeer echt inzet.

De maand juni voelt altijd aan als een slome maand, na het Pinkster weekend en voor de lange vakantie waar velen naar smachten. Ook bij Bibliotheek Velsen voelen ze het zomerreces al aankomen. Desondanks zijn er nog wel wat leuke dingen in de agenda om toch nog even langs te komen.

Door de maand heen
Momenteel zijn de Thrillerweken bezig, hierdoor is er veel uitlichting voor dit spannende genre. Tot 18 juni kan je online of bij de bieb zelf bij één van de thematafels kijken of er wat voor je bijligt. Ook is er weer deze maand een nieuwe tentoonstelling. MerkWaardig viert hun 35-jarig bestaan, laten verschillende merklappen en het verhaal erachter zien in het thema ‘Zinnige draden’. De tentoonstelling is er van 3 juni tot 15 juli en daarnaast houden ze ook een paar workshops hoe je zelf leert er één te maken.

De losstaande activiteiten
Ook zijn de nationale Archeologiedagen er weer deze maand. Op 16, 17 en 18 juni is er bij IJmuiden een kleine speurtocht over de Romeinse tijd en in Velserbroek is er één over de vondsten in Velsen.
Voor de wat meer fantasie gelegen mensen is er op 24 juni een korte themamiddag, waar jij verkleed als “Fee of Superheld” langs kan gaan voor een gezellige middag.

Iedereen kent de kunstenaar M. C. Escher wel, één van de bekendste artiesten die onmogelijke beelden in tekening zet. Op 25 juni is er een lezing over de tekenaar, Joris Escher, neef van de bekende Escher, licht uit de fascinaties en inspiraties in het werk van de kunstenaar. Met beeld en geluid legt hij deze zoektocht uit in de ontwikkeling van Eschers kunst.

Voor meer alles wat gebeurt in de Bibliotheek kan je kijken in de Agenda van Bibliotheek Velsen.