René van der Wel te gast bij Nederlands op Verzoek

René van der Wel te gast bij Nederlands op Verzoek

Op zaterdagmiddag 27 mei ontvangt RTV Seaport radiopresentator Richard van Dorp van het programma Nederlands op verzoek de bekende zanger René van der wel live in de studio. Richard van Dorp zal hem interviewen en natuurlijk zijn favoriete platen draaien. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om hun vraag live aan René te stellen.

Al op jong leeftijd is muziek bij René in zijn ziel gaan zitten en zingen werd zijn grote passie. Zijn eerste liedje schreef hij al op 12 jarige leeftijd zichzelf begeleidend op de gitaar. Hij won vele talentenjachten.

In de jaren ’80 werd hij lid van de groep Vulcano en dat was tevens ook René’s eerste podiumervaring bij het grote publiek. Na het uiteenvallen van Vulcano ging René als zanger solo verder.

Om nog meer bekendheid te krijgen, deed hij mee aan de Soundmix Show van Henny Huisman en de voorrondes van het Nationale Songfestival. Alsemede het uitbrengen van een aantal singles waren het toch wel het hoogtepunt van van zijn verdere carrière.

Samen met zijn broer Ed van der Wel vormde René begin 2000 het populaire duo Wel & Wel. Ze brachten verschillende albums uit. In 2006 volgde een comeback met de groep Vulcano.

René schreef het prachtige lied “Leef je leven” voor zijn vriend Guus die overleed aan de ziekte ALS. Daarna begint hij met een heel team te werken aan het album “Echt Wel”

René heeft zich in 2019 opgegeven voor het televisieprogramma The Voice Senior, waar hij veel succes boekte. Daar bereikte René de finale. Zijn naam is niet meer in de artiestenwereld weg te denken.