Elf Koninklijke Onderscheidingen en zeven jeugdlintjes uitgereikt tijdens lintjesregen

Elf Koninklijke Onderscheidingen en zeven jeugdlintjes uitgereikt tijdens lintjesregen
© Reinder Weidijk Fotografie

Op woensdag 26 april 2023 reikte burgemeester Dales in het Stadhuis van Velsen de Koninklijke Onderscheidingen uit. Dat gebeurt elk jaar op de werkdag vóór koningsdag. In totaal werden zes dames en vijf heren benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. En dit jaar waren er wel zeven jeugdlintjes; voor vijf meisjes en twee jongens.

De gedecoreerden waren mevrouw Böhm-Veenings, de heer Bom, de heer Van Egmond, de heer De Koning, de heer Van Laar, mevrouw Neve-Kieftenbeld, mevrouw Van der Pijl-Van Straten, de heer Planting, mevrouw Verhoog-Koning, mevrouw Vink-Postema en mevrouw Weg-De Boer.
De jeugdlintjes waren voor de zussen Rosalie en Emmaliene van der Kolk, Daan Wientjes, Alicia van Hoof, Femma Themmen, Senne Botman en Juliana Hasan.

Smoes
Zoals gewoonlijk werden de decorandi met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt, waar ze hoorden dat ze een lintje zouden krijgen. De verrassing was groot, zowel onder jongere als oudere aanwezigen. De burgemeester leidde de feestelijke uitreiking en roemde de inzet van alle personen. Bovendien werd voor alle gedecoreerden een persoonlijke video getoond.

Jarenlange of bijzondere inzet
Wil je voor een onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau in aanmerking komen, moet je je jarenlang hebben ingezet voor de samenleving. In de regel gaat het vooral vrijwilligerswerk, vaak voor verschillende organisaties of verenigingen. Voor een jeugdlintje kom je in aanmerking als je een voorbeeld bent voor andere Velsenaren, bijvoorbeeld als je je inzet voor mensen, cultuur of natuur.

RTV Seaport was live aanwezig. Bekijk de uitzending hier onder terug.