Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Pianiste Ellyne Wieringa en Roemeense Volksmuziek

Dit weekend in ‘t Mosterdzaadje: Pianiste Ellyne Wieringa en Roemeense Volksmuziek
Vasile, Gabriel en Anamaria

De invloedrijke Johannes Brahms
Op zaterdag 11 maart om 15.00 uur is de pianiste Ellyne Wieringa te gast in ‘t Mosterdzaadje. Op haar programma staan werken van Haydn, Brahms, Röntgen en Grieg.

Deze jonge pianiste Wieringa heeft het in de muziekwereld al ver geschopt. Ze is hoofdvakdocente piano aan de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam. Daarnaast is zij mede organisator van de klassieke series van het Rietveld Theater in Delft.

In dit programma legt zij verbanden tussen Brahms en Haydn en de invloed van Brahms op de Nederlandse componist Julius Röntgen en zijn Noorse vriend Edvard Grieg.  ‘Dit recital is misschien wel een zijspoor van de vele paden die er te ontdekken zijn rondom Johannes Brahms, een van de meest invloedrijke componisten uit de romantische periode’, aldus Ellyne Wieringa.

Oude Roemeense volksmuziek
Drie klassiek geschoolde Roemeense musici Anamaria Stamp – piano/zang, Vasile Luca – cimbaal en Gabriel Barbalau – contrabas nemen op zondag 12 maart om 15.00 uur het publiek mee in een authentiek uur vol fascinerende Roemeense klanken. Volksmuziek en ook ‘Muzica Lautareasca’: de oude Roemeense zigeunermuziek vermengd met klassieke muziek.

Zij kwamen vorig jaar bij elkaar om het album “There up, behind the moon” te lanceren. Een aantal nummers van dit album zal gepresenteerd worden. Laat u verrassen door de unieke klankcombinaties van zangstem en drie instrumenten, cimbaal, piano en contrabas!

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625
Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open.
Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10
www.mosterdzaadje.nl