Vrouwenstemmen in de raad

Vrouwenstemmen in de raad

Op maandag 6 maart is er een bijzondere bijeenkomst over vrouwen in de politiek, geïnitieerd door een aantal vrouwen uit de Velsense raad. Een programma, dat niet alleen voor vrouwen interessant is, maar zeker ook voor mannen. Neem dus gerust je man, vrouw, dochter, zoon, vriend(in), familielid mee.Het is een openbare bijeenkomst, waarbij iedereen welkom is wel graag aanmelden via: griffie@velsen.nl.

Als gastspreker is Devika Partiman uitgenodigd. Zij is oprichter en voorzitter van de stichting Stem op een Vrouw. In een lezing neemt Devika de aanwezigen mee door een korte historie van vrouwen in de politiek in Nederland, mede toegespitst op Velsen. Ze licht één of twee bijzondere vrouwen uit de Velsense politiek uit. Aan de hand van dit voorbeeld legt ze uit waarom aandacht voor rolmodellen nu en toen belangrijk is.

Daarna is er een tafelgesprek met een aantal raadsleden en vervolgens met ons enig vrouwelijk collegelid, Marianne Steijn.
Tot slot is er een panelgesprek tussen twee raadsleden en Derkje Veurink, directeur bij de gemeente Velsen, over hoe het er nu voorstaat in Velsen – zowel voor als achter de schermen – met de representatie van (een diversiteit aan) onder andere vrouwen. Wat kan er beter en hoe komen we daar?

Iedereen welkom
Het wordt een inspirerend en interactief programma, waarmee wij hopelijk de aanwezigen enthousiast maken voor de (Velsense) politiek.

Er is ruimte voor gesprek en discussie waar iedereen aan mee kan doen. Na afloop van bijeenkomst is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en drankje.
De bijeenkomst is van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in de burgerzaal van ons gemeentehuis. Zien wij u daar.

Aanmelden
Meld u zich wel uiterlijk 1 maart aan via griffie@velsen.nl, in verband met de benodigde catering.