Uiterst efficiënt Heracles declasseert Telstar

Uiterst efficiënt Heracles declasseert Telstar

Geschreven door Hans Akkerman

Er wordt in Almelo niet alleen vurig gehoopt op  hernieuwd eredivisieschap maar nadrukkelijk gesmacht. Maar liefst 7500 verkochte seizoenkaarten geven aan dat het met de support wel goed zit, zelfs een treetje lager. Wel worden de laatste tijd opvallend veel punten gemorst waardoor vrijdag de stemming bij Heracles gematigd positief was. ‘’Telstar is een lastige tegenstander die verdedigend opereert en weinig tegengoals incasseert’’, viel vrijdag bij menigeen met een wit-zwart Heracles hart te beluisteren.’’ Niet te snel op achterstand komen,’’ dacht Mike Snoei.’’ Telstar is een lastige tegenstander,’’ wist Heracles-trainer John Lammers. Als het om gescoorde goals zou gaan, hoefde Lammers zich overigens nauwelijks zorgen te maken (66 om 26).

Eerste helft al bepalend voor deficit

Her werd een hele zware avond voor Snoei en zijn mannen Voor rust speelden de Witte Leeuwen zeker optisch nog wel redelijk mee, creëerden een viertal mogelijkheden maar wisten daar niet uit te scoren. De soepel combinerende gastheer, acterend  met een veel hogere handelingssnelheid, wist echter wėl raad met hun kansen. Uit slechts vijf schoten op doel een scoringspercentage van maar liefst 80%, dus die zaten met rust al op rozen; 4-0. 

Invaller Armenteros houdt huis

Na  rust liet de gastheer aanvankelijk de teugels wat vieren zonder dat Telstar daar van kon profiteren of iets positiefs kon uitrichten. Daar was het aanvalsspel te voorspelbaar, traag, slordig en stroperig voor. Tot een kwartier voor tijd gebeurde er weinig tot niets maar toen kreeg invaller Samuel Armenteros het toch nog even op zijn heupen. De Zweed met een Cubaanse vader, later gekroond tot Man of the Match, had voor rust na een imponerende soloactie al een goal aangetekend en vond na rust ook nog tweemaal het net in het laatste kwartier. Natuurlijk scoorden zijn veel scorende maatjes Laursen en Hansson ( de trojka staat nu al op maar liefst 39 goals!)  ook nog een treffer en voor rust was Anas Ouahim ook al tweemaal succesvol geweest. Opmaat tot een pijnlijke, zware 7-0 afstraffing voor 10.435 opgetogen fans die keer op het keer ( dus 7 keer!) het deuntje’’ Signorita, dit is het momento’’ ten gehore brachten. Een voor Telstar ongetwijfeld  bijzonder irritant deuntje om misselijk van te worden. 

Zevenklapper in Almelo

Een avond in het regenachtige Almelo dus om snel te vergeten voor Telstar dat volgende week thuis tegen Eindhoven uit een wel heel ander vaatje moet gaan tappen om de nacompetitie aspiraties levend te houden. Opvallend detail: tegen de twee titelkandidaten Heracles en P.E.C. Zwolle scoorde Telstar in drie duels niet en incasseerde maar liefst 15 goals. Een luis in de pels, daar hoopte Mike Snoei vrijdag op. Het eindigde na negentig minuten in een gevalletje aangeschoten wild.