Velsen-Noorders over de toekomst van opvangschip Silja Europa

Velsen-Noorders over de toekomst van opvangschip Silja Europa

Het cruiseschip Silja Europ ligt sinds eind september 2022 in Velsen noord. Vanaf oktober 2022 bevinden zich rond de 1000 vluchtelingen aan boord van het schip, waaronder kinderen van verschillende leeftijden. De basisschoolkinderen gaan naar school op basisschool de Fakkel in Heemskerk. Het schip zou tot 1 maart 2023 in Velsen-Noord blijven. Deze datum is echter opgeschort zodat de gemeente inwoners van Velsen-Noord kan polsen of de boot langer moet blijven liggen.

Niet iedereen in Velsen-Noord lijkt zich daarin te kunnen vinden. We legden deze kwestie voor aan willekeurige inwoners die voor camera hun visie willen geven.

De inwoners van Velsen-Noord ontvangen 16 en 17 februari een enquête waarmee ze hun stem kunnen laten horen over de kwestie. Bekijk de gestelde vragen hier. Deze enquête kunnen ze tot en met 26 februari invullen. Half maart beslist de gemeenteraad wat ze met de uitslag doet. Het laatste woord is aan het college van burgemeesters en wethouders.