Bekeuringen en waarschuwingen in Zee- en Duinwijk

Bekeuringen en waarschuwingen in Zee- en Duinwijk
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

De gemeente Velsen en HVC kwamen in Zee- en Duinwijk samen in actie tegen fout parkeren en het dumpen van afval. Met succes. Andere wijken volgen nog.

Om Velsen veilig, schoon, groen en aantrekkelijk te houden gingen het team Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte en de politie samen tussen 9 en 22 januari in Zee- en Duinwijk aan de slag tegen fout geparkeerde auto’s en gedumpt afval.

De problemen en de actie
In 2022 zagen deze partijen in die wijk namelijk vaak fout geparkeerde auto’s,  afvaldumpingen of afval dat naast de container stond. Auto’s stonden met vier wielen op de stoep, in bochten geparkeerd, voor ondergrondse containers of in het groen. Het gevolg daarvan is, dat mindervaliden en kinderen niet meer veilig over de stoep kunnen. Maar ook hulpdiensten kunnen niet goed door de bocht en HVC kan niet bij de ondergrondse containers. Twee weken lang controleerden het team en de politie elke dag. Wie fout had geparkeerd, kreeg gelijk een proces verbaal aan zijn broek. De afvaldumpers kregen een waarschuwing en uitleg hoe het beter kan.

Mooie resultaten
Team & politie deelden 221 bekeuringen uit voor fout parkeren en gaven 15 waarschuwingen i.v.m. afval. Daardoor staan er nu minder auto’s fout geparkeerd en zijn de afval-overtreders gewaarschuwd en bijgepraat. De buurt is blij met de acties. De politie en de gemeente ook. Dit gaan ze vaker doen, en niet alleen in deze wijk. U bent gewaarschuwd.