Zondag in Filmtheater Velsen: Best of IDFA

Zondag in Filmtheater Velsen: Best of IDFA

Prijswinnende documentaires die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond, in Filmtheater Velsen: dat is de Best of IDFA on Tour 2023! Een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. Beleef de beste films van het grootste documentairefestival ter wereld tijdens deze documentaire-marathon!

Het programma van THE BEST OF IDFA ON TOUR 2022-2023 is als volgt:

  • Film: Paradise (11:30 – 13:04)
  • Lunchpauze (13:04 14:04)
  • Film: Journey Through Our World (14:04 – 15:53)
  • Pauze (20 minuten)
  • Film: Apolonia, Apolonia (16:13 – 18:10)
  • Einde

Maak uw documentaire-marathon compleet en boek alvast uw lunch voor tussen de films. We bieden voor € 12,50 een geheel vegetarisch 12 uurtje aan met een soepje van De Groenhoek, wrap, broodje en zoet voor toe. Via de ticketlink kunt u alvast uw lunch reserveren.

Dit zijn de geselecteerde films voor THE BEST OF IDFA ON TOUR 2022-2023:

Paradise
Alexander Abaturov | Frankrijk, Zwitserland | 2022 | 88 min
Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden. Dorpsbewoners slaan de handen ineen om het vuur te bedwingen, door hen De Draak genoemd. Visueel sterke film over het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken. Winnaar van de IDFA Award for Best Cinematography in de International Competition.

Journey Through Our World
Petra Lataster – Czisch, Peter Lataster | Nederland | 2022 | 113 min
Het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster, die liefdevol de camera richten op hun gekrompen wereld. Hun kalme verslag vangt het wonderlijke van deze unieke historische periode. Winnaar van de IDFA Award for Best Editing in de International Competition en van de IDFA Award for Best Dutch Film.

Apolonia, Apolonia
Lea Glob | Denemarken, Polen, Frankrijk | 2022 | 116 min
Portret van de kunstenaar als jonge vrouw. Apolonia is getalenteerd, maar is dat genoeg om door te breken in de kunstwereld? Een indrukwekkende film die dertien jaar bestrijkt uit een allesbehalve doorsnee leven. Winnaar van de IDFA Award for Best Film in de International Competition.