Telstar wint in ongekend spektakelstuk

Telstar wint in ongekend spektakelstuk
© RTV Seaport / Dennis Gouda

verslag van Hans Akkerman

Na het fletse 0-0 gelijke spel in Dordrecht stond dinsdagavond het inhaalduel tegen het verrassend goed presterende M.V.V. op de rol. Eind december besloot de scheidsrechter van dienst op werkelijk het allerlaatste moment( een uur van te voren!) dat het veld te glad was vanwege ijsvorming tussen de (kunst) sprieten. Dit tot groot chagrijn van de vele meegereisde Limburgse supporters die zacht gezegd not amused waren en dat verbaal lieten weten. M.V.V. maakte vrijdag hetzelfde scenario mee want het duel met Heracles werd een paar uur voor aanvang afgeblazen door hinderlijke sneeuwval. Ook dinsdag lag de gevoelstemperatuur rond het vriespunt maar dat vormde geen beletsel en daarom leken de Zuid-Limburgers qua frisheid en fitheid duidelijk in het voordeel. Eerder deze week verlengde Mike Snoei zijn contract met een jaar waardoor hij tot de zomer van 2024 in  Velsen-Zuid werkzaam zal zijn.’’ Ik kan mij vinden in de ambities van de club,’’ liet hij optekenen.

Briljante eerste helft

Was Dordrecht zaterdag de ondergrens, dinsdag tikte Telstar niet alleen de bovengrens aan maar ging er bij vlagen overheen. Met een 5-3 eindscore kwam M.V.V. er nog genadig af. Rein Smit verving Glynor Plet en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Vanaf de eerste balomwenteling  lag M.V.V. onder spervuur. Christos Giousis en Rein Smit vonden elkaar blindelings en het middenveld heerste als nooit tevoren en tikten de gasten kleurenblind. Dat het nog 20 minuten duurde voordat Telstar de leiding was op zich al een wonder en op het conto te schrijven van de excellerende M.V.V.-goalie Romain Matthijs die met katachtige reflexen de handen op elkaar kreeg en Telstar vooralsnog ontmoedigde. De openingsgoal van Christos Giousis  gaf M.V.V. plotseling vleugels en de onverwachte gelijkmaker uit het niets van Jarne Steuckers een pijnlijk feit. Telstar repareerde de tegengoal ogenblikkelijk weer door Rein Smit en toen de prima acterende Smit opnieuw met een bekeken schuiver luttele minuten later 3-1 aantekende zat de thuisploeg ogenschijnlijk op rozen.

Metamorfose na rust maar eind goed, al goed

Helemaal toen Rein Smit vlak na rust zijn ploeg op 4-1 bracht na prachtig samenspel met zijn maatje Giousis en zijn hattrick voltooide. Een monsterscore dreigde even maar op het uur sloeg M.V.V. tweemaal onbarmhartig toe door Kostons en van Helden. De energie verdween als  sneeuw voor de zon bij Telstar en de gasten roken dat onmiddellijk en vielen met overmacht aan. Er volgde wat zware minuten voor de Witte Leeuwen maar het laatste kwartier door een vijftal wissels wist het toch redelijk onder de Limburgse druk uit te komen om vervolgens weer druk naar voren te zetten. Dat leverde geen goals op maar wel veel kansen. De hoofdreden dat het maar niet lukte was natuurlijk M.V.V.-goalie Matthijs die met een paar onwaarschijnlijke saves zijn team in de race hield. Drie minuten voor tijd dan eindelijk de ultieme beloning voor Telstar. Spelmaker Anass Najah stuurde randje buitenspel invaller Glynor Plet de diepte in en die wist vrij voor de keeper wel raad met het buitenkansje en zette de 5-3 eindstand op he scorebord.

De man van RTV Noord-Holland sprak al euforisch en humoristisch over het ‘’Uli Landvreugd effect’’ want de assistent van Mike Snoei was gebombardeerd tot hoofdcoach omdat Snoei na zijn 4e (!) gele kaart plaats mocht nemen op de tribune. Landvreugd bleef uiterst kalm en beheerst over de loftuitingen en was uiteraard lovend over het spel en de uitslag.’’ Glynor had een zware pot tegen Dordrecht gespeeld en daarom kozen we nu voor Rein Smit die een hattrick scoort en het goed doet op de training. Geweldig voor die jongen toch? Met Mike had ik telefonisch contact in de rust. Vanavond legden we veel energie naar voren en dat betaalde zich uit. Het spelplezier spatte er af. We zijn nu heel blij en hopen vrijdag natuurlijk weer te stunten thuis tegen Almere, ‘’ glunderde de dolblije interim-coach op een avond met maar liefst 49 doelpogingen. ( 31-16 (!!!) in het voordeel van Telstar) Ongekende cijfers voor de Witte Leeuwen en cijfers die duidelijk naar meer smaken.