Winterwandeling in Santpoort-Noord, “Er is altijd wel wat te zien”

Winterwandeling in Santpoort-Noord, “Er is altijd wel wat te zien”

Dinsdagochtend 24 januari nam natuurgids Anne een groepje wandelaars mee de natuur in. De tocht startte bij het Burgemeester Rijkenspark in Santpoort-Noord. De wandeling is de tweede van een serie seizoenswandelingen die Velsen Actief & Gezellig (onderdeel van Welzijn Velsen) aanbieden in Santpoort-Noord en IJmuiden en stond in teken van de winter. Dezelfde wandeling volgt 28 februari in IJmuiden.

“Er zijn mensen die zeggen: de winter, dat is een nare tijd. Het is koud en grijs, er is niks te zien. Ik ga jullie laten zien dat het tegendeel waar is,” stelt natuurgids Anne Eijnwachter. Tijdens de seizoenswandeling vertelt natuurgids Anne Eijnwachter kort iets over elementen in de natuur die typerend zijn voor de verschillende seizoenen. Denk hierbij aan mossen, paddenstoelen, boomsoorten. “Er is altijd wat te zien. Het is een kwestie van goed kijken en leren kijken,” zo legt Anne uit.

Op 28 februari is deze winterwandeling ook te lopen in IJmuiden. De lentewandelingen volgen op 25 april in Santpoort-Noord en 23 mei in IJmuiden.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar besseling@welzijnvelsen.nl of telefonisch via 06-59960170. Volg de groep Velsen Actief & Gezellig om op de hoogte te blijven van alle activiteiten: facebook.com/groups/velsenactiefengezellig