Nieuwe aflevering: De Wijk Vertelt over bedrijvingheid in Velsen-Noord

Nieuwe aflevering: De Wijk Vertelt over bedrijvingheid in Velsen-Noord

Er ligt heel veel geschiedenis in de gemeente Velsen. Historicus Fred Schweitzer neemt ons weer mee in de historische gebeurtenissen en licht deze toe. De derde aflevering van de videoreeks ‘De Wijk Vertelt’ duikt hij dieper in de geschiedenis van Velsen-Noord. In een ronde langs de oude bedrijven in Velsen-Noord komen de verschillende verhalen aan bod. Wat is de historie van het bedrijf en kennen we deze nog?

Alles om ons heen heeft een uniek verhaal. En die verhalen worden verteld in de historische videoreeks ‘De Wijk Vertelt’. In de serie kijkt historicus Fred Schweitzer terug in de tijd en maakt mensen bewust van de verhalen in de eigen omgeving. De video is gemaakt in samenwerking met cameraman Jos Kelbling en Netty Struijs (voice-over) van RTV Seaport.