Pover duel zonder goals

Pover duel zonder goals
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Winnen en aanhaken bij de subtop. Dat uitgangspunt stond centraal in het uitduel tegen F.C. Dordrecht. De ‘’Schapenkoppen’’ hebben na een paar droevige seizoenen het spelersbudget substantieel verhoogd en willen nadrukkelijk sportieve stappen gaan zetten in de toekomst. Telstar was dan ook meer dan gewaarschuwd afgelopen zaterdagmiddag met het zeer recente echec bij TOP Oss nog vers in het collectieve geheugen. Ronald Koeman en Anass Najah ontbraken door schorsingen en dat gaf Joey Houweling (keeper) en Jayden Turfkruier (wingback) de kans zich te manifesteren in een week dat Telstar drie duels moet afwerken in zeven dagen. (dinsdag M.V.V. thuis en a.s. vrijdag wederom thuis tegen Almere City) .

Nauwelijks kansen

Het povere duel was samen te vatten in een aantal stereotype clichés: pover, matig, armzalig, slordig en bij vlagen een parodie op voetbal. F.C. Dordrecht kwam nog wel aardig uit de startblokken en zag Joey Houweling een keer prima handelend optreden. Maar na een kwartier was het bij hun ook over met ‘’de pret’’ en ‘’strompelden’’ de ongeslagen ploegen uit de 3e periode ( 1 gespeeld, 3 punten) naar het rustsignaal toe. De thuissupporters vlogen linea recta de business ruimte in waar twee zangertjes van dienst wat ‘’afgeragde’’ Hollandse hits de zaal in vuurden.  Na rust  kreeg Telstar op het uur toch nog (de enige!) een grote kans. Glynor Plet, verder vrij onopvallend acterend, werd de diepte ingestuurd en vuurde te gehaast met een verdediger in zijn rug de bal meters naast. Alleen in de laatste tien minuten, toen de vermoeidheid aan beide kanten een rol ging spelen, was er nog sprake van enig ‘’vuurwerk’’ maar niemand was zaterdag bij machte het verschil te maken. 

‘’Bevrijding’’

Het laatste fluitsignaal voelde dan ook aan als een bevrijding voor het handjevol publiek dat de moeite had genomen naar de Krommedijk af te reizen. Oud-Telstar verdediger Toine van Huizen vond het duel ‘’helemaal niets’’ Telstar-keeper Joey Houweling sprak van een ‘’ zeer matig duel op een hard veld’’ en alleen Mike Snoei kon wel leven met een punt en wederom een ‘’clean sheet’’. ‘’Het was lastig vanavond op een matig veld, zij zakken in en hopen dan op een snelle tegenstoot via die drie ‘’brommertjes’’ voorin. We waren aan elkaar gewaagd, hadden nog een strafschop verdiend mijns inzien maar die werd ons onthouden. Dan pak je toch nog stiekem hier drie punten vandaan hoor,’’ analyseerde Snoei die ogenschijnlijk wel kon leven met het zoveelste gelijke spel dit seizoen.

Wederom kon Telstar nauwelijks kansen afdwingen, steeg overigens toch naar plek 10 toe op een avond die het best samen te vatten viel als: troosteloze ambiance, troosteloos, mistig en waterkoud weer, een grasveld met een zachte bovenlaag en een harde ondergrond en ideeëloos aanvalsspel. Maar of het zaterdag voornamelijk aan het veld lag….?