Duur verlies Telstar

Duur verlies Telstar

Voor sommige trainers werd 2022 slecht uitgeluid. Want: een ware ontslaggolf in de KKD. Maar liefst vier trainers verloren hun job ( Dirk Kuyt, ADO Den Haag, Kristof Aelbrecht,TOP Oss, Kevin Hofland, Willem 11 en last but not least Robert Molenaar van N.A.C.) . Ook koos Roda JC-trainer Jurgen Streppel voor een andere (technische) functie bij Helmond Sport. Een ware exodus dus in een eerste divisie waarbij sommige B.V.O.,s de lat wel erg hoog wordt gelegd en de alledaagse realiteit wel eens uit het oog wordt verloren. Ook bij nummer 19 TOP Oss dus een trainerswissel. Zou de tijdelijke hoofdverantwoordelijke Marcel van der Sloot sportief orde op zaken kunnen stellen en zijn team maximaal kunnen prepareren voor het duel met ‘’luis in de pels’’ Telstar? Hij wil meer ‘’diepte’’ in het spel. Niet zo vreemd natuurlijk met slechts 16 gescoorde goals en al drie duels zonder goals. Snoei hoopt ‘’stiekem’’ op een play-off plek, dus winst op een laagvlieger was essentieel.

Na een tweede korte winterbreak van een paar weken was het de vraag wie het best kon omgaan met twee hinderlijke onderbrekingen rond de kerst en nieuwjaar vanwege de WK.  Kijk je naar de statistieken en het spelverloop, dan leek Telstar ruim aan de winnende hand te zijn maar toch trokken ze aan het kortste eind. De eerste tien minuten waren ronduit slecht en mager van Telstar. Toch had TOP Oss de hulp nodig van Glynor Plet om al vroeg op voorsprong te geraken. Een indraaiende corner schampte zijn been en Ronald Koeman was kansloos;1-0. Telstar ging niet bij de pakken neerzitten en zag Christos Giousis na goed voorbereidend werk van Glynor Plet net binnen het half uur de gelijkmaker aantekenen. Telstar bleef de bovenliggende partij maar miste een paar goede mogelijkheden via de in de eerste helft sterk acterende Yahya Boussakou. Een kopbal van Giousis  en een wonderschone lob van Glynor Plet van een meter of 30 die door Feyenoord-huurling en TOP Oss keeper Thijs Jansen perfect werd verwerkt met een acrobatische krachtinspanning. 

Na rust geen verandering. Telstar viel aan en TOP Oss trok een rood-witte ‘’handbal’’ muur op.  De spitsen konden zich niet meer onderscheiden en het middenveld creëerde niets noemenswaardig. Met nog tien minuten op de klok kwam de thuisploeg op voorsprong toen Rick Dekker weinig in de weg werd gelegd, ‘’de zestien’’ instoomde en Koeman kansloos liet;2-1 Telstar was meer dan gewaarschuwd want tot twee keer aan toe ontsnapte Telstar even hiervoor al aan een vroegere achterstand door matig uitverdedigen. Een slotoffensief zat er niet meer in op een regenachtige avond met merkwaardige statistieken. Balbezit: 35%-65% in het voordeel van Telstar. Doelpogingen: 4 om 14 in het voordeel van Telstar. Wederom bleek maar weer eens dat Telstar verdedigend voldoende acteert maar aanvallend te weinig creëert en scoort. Het deed de play-off aspiraties natuurlijk weinig goed en daar baalde Mike Snoei na afloop natuurlijk behoorlijk van.’’ Ja, je begint slap maar repareert de achterstand snel en moet met de rust minimaal met 1-3 voorstaan. Na rust was er geen doorkomen aan voor ons en gingen we aan het eind verdedigend dingen doen die absoluut niet kunnen. Daar ligt onze kracht nou eenmaal niet.  We gaan morgen de beelden bekijken met zijn allen. Zelfs als we een punt hadden gepakt vanavond was ik niet tevreden geweest. We hadden hier moeten winnen maar staan nu toch met lege handen en dat is zonde en teleurstellend ,’’ sloot hij somber af. Zeventig minuten superieur en twintig minuten slordig: hét verhaal van de avond.

Hans Akkerman