Help mee om luchtkwaliteit te meten

Help mee om luchtkwaliteit te meten
Foto door Jimena Gauna

Hollandse Luchten is een project waarbij inwoners helpen om de luchtkwaliteit te meten met behulp van sensoren die op verschillende plekken worden opgehangen. Woont u in Velsen en bent u benieuwd naar de luchtkwaliteit bij u in de buurt? Heeft u een meetvraag waarvoor u de luchtkwaliteit in kaart wilt brengen? Kom dan naar de bijeenkomst op 20 december!

Dinsdag 20 december vindt de derde bijeenkomst voor de nieuwe meetperiode van Hollandse Luchten plaats. Inwoners zijn welkom van 18.45 tot 21.30 uur in hotel Augusta in IJmuiden. Tijdens deze bijeenkomst worden nieuwe meetsensoren uitgedeeld die fijnstof (PM 2,5) en stikstofdioxide (NO2) meten. Samen wordt bepaald waar deze sensoren het beste kunnen komen te hangen om de meetvragen te kunnen beantwoorden. Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst kan via https://hollandse-luchten.org/events.