Wooncomplex WIJ centraal in Helden van Velsen

Wooncomplex WIJ centraal in Helden van Velsen
©RTV Seaport

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond Carla Voogt van 18 tot 19 uur te gast in de studio van RTV Seaport. Carla Voogt is één van de initiatiefnemers van woongroep WIJ, dat na jaren van voorbereiding groen licht van de gemeente heeft gekregen om een wooncomplex voor 55 plussers te bouwen.

Het gaat om 48 appartementen  op wat nu nog een grasveld is aan de Kruisberglaan en Wouwenkoplaan in IJmuiden. 16 sociale huurwoningen, 16 ‘middeldure’ huurwoningen en 16 koopwoningen, ook ‘middelduur’. Carla Voogt vertelt in de uitzending onder andere hoe het complex tot stand is gekomen, wat voor voorzieningen er moeten komen en of er veel animo voor is. Ook wordt gebeld met Wim van Leusden die al jaren staat ingeschreven voor dit complex.

Verder een telefonisch interview met Renate Ooms van de gemeente Velsen, die alles weet over ‘ Samenspel’  een initiatief van politiek Velsen om inwoners, organisaties en andere partners in een vroeg stadium te betrekken bij nieuwe plannen.

Aan het eind van de uitzending bellen we met Egbert Wilmink, één van de organisatoren van de Santa Kids Games, die zaterdag 17 december worden georganiseerd op het Plein 1945 in IJmuiden.

Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.