Kimberly Blomvliet van Moani Conceptstore neemt eerste ‘wij zijn open!’-bordje in ontvangst

Kimberly Blomvliet van Moani Conceptstore neemt eerste ‘wij zijn open!’-bordje in ontvangst
Foto door Reinder Weidijk

In de winkel van Kimberly Blomvliet werd gisteren het eerste ‘Wij zijn open!’-bordje opgehangen. De Moani conceptstore is al een winkel die extra let op duurzaamheid, en nu is dat ook nog eens extra voor de klant te zien. Met het bordje belooft de winkel de entreedeuren te sluiten, om zo de warmte binnen te houden. Alle Velsense winkeliers kunnen het bordje vandaag gratis ophalen bij een winkel bij hen in de buurt.

Kimberly Blomvliet: ‘Wij hebben de deur altijd al dicht, maar met dit bordje kunnen we nog extra laten zien dat we open zijn. Het maakt de klanten duidelijk dat ze gewoon binnen kunnen lopen, maar dat de deur dicht is om de warmte binnen te houden.’

Gratis deurbordje voor alle winkeliers
In Velsen zijn er winkels die hun deuren altijd open hebben staan. Terwijl er zo in de winter heel veel energie en warmte verloren gaat. Gemeente Velsen en Citymarketing | IJmuiden.nl willen winkeliers stimuleren om hun entreedeuren te sluiten. Daarom bieden ze alle Velsense winkeliers gratis een deurbordje aan met de tekst ‘wij zijn open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. Ook GreenBiz Ijmond doet mee met deze actie, zij helpt onder andere door winkeliers gratis energiescans aan te bieden.

Wethouder duurzaamheid Jeroen Verwoort: ‘Velsense winkeliers zijn natuurlijk hartstikke gastvrij en hebben daarom soms letterlijk hun deuren openstaan voor de Velsenaren. Om nu naast gastvrij ook ‘gasvrijer’ te worden, doen zij de deuren dicht, maar zijn klanten nog wel zoals altijd van harte welkom!’

37% besparen
Uit onderzoek blijkt dat winkeliers door hun entreedeuren te sluiten 37% kunnen besparen op hun jaarlijkse gas- en energierekening.  Winkeliers vinden het vaak lastig om hun deuren te sluiten, omdat ze bang zijn dat ze zo klanten of omzet mislopen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat dat helemaal niet het geval is. Een oplossing is dat alle winkels in de omgeving ook beloven hun deuren te sluiten. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat dat winkeliers helpt de stap te nemen om hun entreedeuren te sluiten.

Ophalen bij winkel in de buurt
Winkeliers die ook een bordje willen kunnen deze ophalen in Santpoort-Noord bij Kopie-Druk, in IJmuiden Centrum bij Subway en Frederik Ambachtelijke Friet en op de Kennemerlaan bij Jacky & Bo. In Velserbroek kan het bij Bloemsierkunst Rob van den Berg. Of ze kunnen een mail sturen naar info@ijmuiden.