Jeanette van der Wel vindt Velsennoorders hartelijke mensen

Jeanette van der Wel vindt Velsennoorders hartelijke mensen
©aangeleverd

Tijdens de uitzending van het live radioprogramma Helden van Velsen op 8 november was Jeanette van der Wel te gast. Door de komst in Velsen-Noord van het asielschip Silja Europa vond van der Wel dat er een Facebook pagina moest komen met positieve berichten. Daarom nam zij het initiatief voor de oprichting van de Facebookpagina ‘Positief Velsen-Noord’ die inmiddels ruim 300 leden telt.

‘Belangrijk hierbij was dat er met respect gediscussieerd wordt. Als Velsen-Noorders hebben we een gezamenlijk belang: dat het goed gaat met het dorp en met de mensen’. aldus Jeanette

In het programma vertelde Jeanette hoe zij in Velsen-Noord verzeild raakte en hoe ze over de bewoners van Velsen-Noord denkt. Verder vertelt ze over de mooie initiatieven die bewoners met elkaar nemen zoals de buurtkastjes, het opruimen van straatvuil door de trandelaars en het inzamelen van goederen voor de asielzoekers.

Het hele interview met Jeanette van der Wel is te beluisteren in bijgaand geluidsfragment.