‘’Telstar gaat bouwen’’

‘’Telstar gaat bouwen’’
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar profileerde zich wederom aan supporters, vrienden, sponsoren en ondernemers. Een benefietavond om voldoende geld te genereren voor een nieuwe Oosttribune, inclusief een veiling. Een paar honderd geïnteresseerden hadden de moeite genomen af te reizen naar het BUKO-stadion in Velsen-Zuid. Cabaretier Erik van Muiswinkel presenteerde de avond op de voor hem zo gebruikelijke manier met een mix van grappen, grollen en ironie. Ook duurzaamheid stond centraal want Telstar wil zich nadrukkelijk profileren als maatschappelijk betrokken BVO.

Ruim 400 geïnteresseerden vonden een plekje in beide sponsor ruimtes. Alle gasten waren bij binnenkomst welkom geheten door de dames – en mannenselectie. Binnen was het een hoog ons- -kent -ons- gehalte en de stemming zat er vanaf acquit goed in. ‘’ Spring aan boord’’ was het thema van deze speciale fundraising avond. Commercieel manager Nastascha van Grinsven, geïnterviewd door presentator Erik van Muiswinkel, schetste de toekomstvisie 2018-2026.’’ Fase 1 is de bouw van de Oosttribune. Geen promenade maar een geheel nieuwe tribune in 2024, in fase 2 pakken we de Noord- en Zuidtribune aan en in fase 3 spelen we eredivisie en spelen onze jeugd en vrouwen op niveau.  In 2018 is ons project gestart, dus we zitten nu op de helft. Er is veel gebeurd de afgelopen vier jaar, ondanks beperkende Corona maatregelen. Onze jeugdteams draaien goed mee, het vrouwenvoetbal heeft een enorme impuls gekregen want ons damesteam speelt weer in de eredivisie, de aanleg van zonnepanelen op het stadiondak en het spelersbudget is omhoog gegaan, Telstar profileert zich in de wijk en gaat duurzaam bouwen aan de toekomst, ’’meldde de beleidsbepaler vol trots.

Hoofd jeugdopleiding Rory Roubos vertelde dat de onder 16, 18 en 21 teams  sportief op schema liggen en dat er volgend seizoen wordt ingezet op een onder 14 team.’’ Doelstelling is in ieder seizoen met een team te promoveren. Vervolgens kreeg Steef Hammerstein van het projectteam het woord.’’ Ik ga vanavond 1963 stenen a 63,00 euro per stuk aan de man/vrouw proberen te brengen. Door Corona en die oorlog in de Oekraïne is de bouwwereld volledig op zijn kop gezet en rijzen de kosten momenteel de pan uit. Daarom zoeken we nu hier naar investeerders die in onze plannen geloven en ons willen ondersteunen,’’ aldus de voormalig commercieel directeur.’’ Geef mij er maar vier (stenen),’’ reageerde ‘’spreekstalmeester ‘’Erik van Muiswinkel spontaan en alert.

Projectleider Steef Hammerstein  over de planning: ’’ We plannen de bouw tussen juli 2023 en juli 2026. Ambitieus maar haalbaar denken wij. De huidige faciliteiten daar zijn vooroorlogs, dus er moet wat gebeuren.’’ De aansluitende veiling met 28 originele prijzen leverde maar liefst …. op. Daarna werd bondscoach Ronald Koeman naar voren geroepen om zijn visie te geven op het komende WK in Qatar. ‘’ We hebben mooie prijzen in de loterij, prachtige kavels voor de veiling en alle drankjes van vanavond gaan rechtstreeks naar de kas van de Stichting Stadion Ontwikkeling Telstar,’’ liet Pieter de Waard vooraf al optekenen. De eerste stap is gezet en bracht rond de 50.000 Euro op. De achterban werd nadrukkelijk gemobiliseerd en weten nu precies waar Telstar naar toe wil

Hans Akkerman