Nog steeds onduidelijkheid voor RKVV Velsen

Nog steeds onduidelijkheid voor RKVV Velsen
© Lotje Eikelboom / RTV Seaport

Wel of geen woningen op het terrein van RKVV Velsen? Er is nog steeds niemand die dat echt kan vertellen – tot frustratie van vice-voorzitter van de voetbalvereniging Johan van den Brink. Lees hieronder hoe dat zit.

De accommodaties van RKVV Velsen zijn allang aan vernieuwing toe, zoals de keuken en de badkamers. Maar verbouwen doe je pas als je zeker weet hoelang je nog op deze grond kunt blijven zitten. En dat blijft maar onduidelijk.

Het college wil met  RKVV Velsen in gesprek over de ontwikkelingen op de lange termijn. Dan kan pas als de gemeenteraad heeft gediscussieerd over de woningbouwlocaties in Velsen, en dat is nog niet gebeurd. Wordt er wel of niet gebouwd in ‘Kustplaats IJmuiden’? Dat zou al om 1.000 woningen gaan. En als daar – of in het Pont tot Park-plan – niet gebouwd wordt, dan komt het terrein van RKVV Velsen weer in beeld.

Johan van den Brink, de vice-voorzitter van RKVV Velsen, wordt er moedeloos van: “Zolang de onduidelijkheid blijft, kun je eigenlijk niets ondernemen. Nu hopen we maar op 2023.”

Bericht door Lotje Eikelboom, RTV Seaport.  Met dank aan de IJmuider Courant