Vluchtelingenopvang Driehuis

Vluchtelingenopvang Driehuis
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

De vluchtelingenopvang in Driehuis is voor in ieder geval 5 jaar verhuurd aan het COA. Wat er daarna met de gebouwen gaat gebeuren, is nu nog niet duidelijk.

HBB Groep en Brolan Vastgoed kochten de grond en de gebouwen waar eerder Levvel5 zat eerder dit jaar van Stichting de Opbouw. Dat liep via openbare verkoop en een makelaar. Nog vóór die tijd was het COA – Centraal Orgaan opvang asielzoekers – al in gesprek met die stichting over mogelijke huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen.

Duin- en Kruidberg Vastgoed
Het COA huurt de gebouwen nu van HBB Groep en Brolan Vastgoed, die daartoe Duin- en Kruidberg Vastgoed (VG) hebben opgericht. Het huurcontact is in ieder geval voor 5 jaar, met uitloop van maximaal nog 1 jaar.

Kennismaking
Op het moment dat Duin- en Kruidberg VG de nieuwe eigenaar werd, hebben zij alle gebruikers op het terrein uitgenodigd voor kennismaking. Naast het COA waren dat ‘s Heeren Loo – de instelling die nog één paviljoen gebruikt – en het Molenduin, de school voor voortgezet speciaal onderwijs die daar staat.

Verbouwing en daarna
Het COA had interesse in de gebouwen, omdat daar ook al jongeren hebben gewoond. Dat betekent dat er weinig verbouwd hoeft te worden. Lichte aanpassingen zijn waarschijnlijk voldoende. Wat er na die 5 (+ 1) jaren gaat gebeuren met de gebouwen, weet Duin- en Kruidberg VG nu nog niet.

Bericht door Lotje Eikelboom, RTV Seaport