Efficiënt Telstar bekert door

Efficiënt Telstar bekert door

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een gevleugelde uitdrukking. Op 20 oktober 2019 ging Telstar op bezoek bij Kon HFC en kon pas in de 92e minuut het verschil maken. Reda Kharchouch scoorde uit een strafschop de winnende goal (1-2). In die bekerwedstrijd was absoluut geen sprake van klassenverschil en dat was toen zeer opvallend. De ploegen waren volkomen aan elkaar gewaagd. Hoe zou een gewaarschuwd Telstar nu het duel benaderen? Met twee achtereenvolgende overwinningen op zak hadden ze behoorlijk veel zelfvertrouwen getankt. Kon. HFC, daarentegen, verslikte zich zaterdag thuis tegen Rijnsburgse Boys (1-3) en was natuurlijk op jacht naar eerherstel.

Vlak bekerduel zonder veel hoogtepunten

De omstandigheden: een zachte herfstavond, een behoorlijke publieke belangstelling (1200) langs de lijn en op de nostalgische, stokoude hoofdtribune en de sfeer was zeer ontspannen en sereen. Beide assistent-trainers beloofden een heerlijk bekerduel in de voorbeschouwing in de overvolle Dr Spoelder-ruimte waar de sponsoren van beide rivalen genoeglijk converseerden met een hapje en drankje. Dat werd het niet, integendeel. Vanaf acquit overheerste controle, voorzichtigheid en er ontspon zich een saai, vlak duel. Naarmate het duel vorderde greep een fysiek veel sterker Telstar het initiatief. Dat resulteerde op het half uur, in na later bleek, de enige en winnende goal. Jay Kruiver stak Christos Chiousis weg en zijn inzet verdween onder het lichaam van de nog nauwelijks beproefde Kon HFC -goalie in de goal: 0-1. Wat stelde de thuisclub hier tegenover? Werkelijk niets want Ronald Koeman Jr beleefde voor rust een zeer rustige avond to put it mildly.

Telstar hoopt in volgende ronde op thuisduel met 2e divisionist

Kon HFC bracht na rust de naar VV Katwijk vertrekkende spits Sietse Brandsma binnen de lijnen maar die wissel sorteerde aanvankelijk weinig positief effect. Pas in de laatste tien minuten zette de thuisclub wat aan en zag een inzet van Guus Offerhuis via een verdediger via de lijn over de goal getrapt worden. Kon HFC-keeper Keeper Mitchel Michaelis trok in blessuretijd nog een paar keer mee naar het front maar ook hij kon het verschil niet maken. Telstar creëerde weliswaar weinig tot niets maar trok verdiend de minimale zege naar zich toe. Vooral fysiek waren de Witte Leeuwen duidelijk de meerdere van een offensief zeer matig Kon HFC dat stootkracht ontbeerde. Pieter de Waard zocht na afloop even naar een passende quote om het duel te typeren.’’ Een efficiënte overwinning vanavond en in de volgende ronde graag thuis tegen een 2e divisionist,’’ hoopt de beleidsbepaler. Telstar-supporter Maarten Duivenvoorden, bijgestaan door een stel sportvrienden, dacht al hardop aan een nog betere loting.’’ Thuis tegen Urk,’’ klonk het kort en beslist.

Door Hans Akkerman, RTV Seaport