Inloopavond Telstar “We gaan bouwen”

Inloopavond Telstar “We gaan bouwen”
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

SC Telstar organiseert op maandag 31 oktober een informatieavond over haar toekomstige bouwplannen. Iedereen die daarover mee wil denken, is welkom vanaf half 8 ‘s avonds. Aanmelding is verplicht. Ronald Koeman en Eric van Muiswinkel zijn aanwezig als speciale gasten.

Steef Hammerstein was commercieel directeur van de club, maar nog steeds als vrijwilliger bij de club betrokken. Hij heeft daarbij het dossier ‘stadionontwikkeling’ gehouden. Tijdens radioprogramma Helden van Velsen lichtte hij de plannen en de inloopavond toe.

Vanaf 2018 staat het verbouwen van het stadion al als een stip aan de horizon. Het stadion is hard aan vernieuwing toe. “Als je een rondje om het stadion heen loopt, dan schrik je van hoe verwaarloost het is,” legt Steef uit. De club heeft als ambitie om de eredivisie te halen, maar dit stadion past daar niet bij. “Laten we eerst zorgen dat we eredivisie waardig kunnen spelen.”

Maar er moet tempo gemaakt worden. Je kunt de leukste plannen bedenken, maar deze moeten ook haalbaar zijn en door een lang durende procedure. Bovendien is de gemeente de eigenaar van de grond. “We komen alleen verder komen als zij willen,” aldus Steef. Daarom zet Telstar nu alles op alles om een goed plan neer te zetten.

Daar worden fans, omwonenden, en iedereen die in Telstar in gelooft bij betrokken. Op 31 oktober is de centrale vraag: Hoe kunnen we de toekomst van de club inkleuren?

Luister hier het interview met Steef Hammerstein terug tijdens Helden van Velsen.

Bericht door Sabrina Koster en Lotje Eikelboom, RTV Seaport