Buurthuis Brulboei viert 65-jarig bestaan

Buurthuis Brulboei viert 65-jarig bestaan

IJmuiden haar oudste buurthuis, De Brulboei, viert hun 65e verjaardag. Voor dit mooie jubileum hebben ze over komende maand verschillende festiviteiten. Na de paar moeilijke jaren corona zijn ze weer met frisse moed begonnen en gaat alles weer op gang.

Op 14 september 1957 is aan de Kanaalstraat het oudste buurthuis van Velsen geopend. De Brulboei is dit jaar 65 oud geworden, maar met pensioen gaan staat zeker nog lang niet in de planning voor dit buurthuis. Het vieren van hun lange bestaan gaan ze ook zeker doen. Vanwege de corona periode lag alles stil en gebruiken zij daarom dit jubileum als aftrap van alle activiteiten die weer volop bezig gaan.

De aftrap van alle festiviteiten begon vandaag, 24 september, wat goed samenhangt met Burendag. De wijktuin, Bloei Boei, is weer nieuw leven ingeblazen en staat open voor iedereen in de middag vanaf 14:00. Daarnaast is er ook in de avond om 20:30 een leuk buurtfeest met liveoptreden van een Nederlands-Argentijns duo “Never 2 Much”, zij hebben een goed verschil aan muziek in hun repertoire zoals de Golden Oldies, Soul, Country en Spaanse feestmuziek.

Natuurlijk is dit niet het enige wat ze op hun kalender hebben staan, op 6 oktober om 16:00 is er “De Brulboei-Ontmoet-Reünie” wat een meet & greet is. Bedoelt voor zowel de oude bekende en nieuwe bewoners om kennis met elkaar te maken.  Muziek voor de Wijk is er op 9 oktober om 14:00 waar je kan langskomen om gezellig met anderen naar wat lokaal geproduceerde muziek. Op 19 oktober is er ook een kinder-circusmiddag in de Brulboei en de 27e van oktober is er een filmavond over IJmuiden zelf, waar je kan aanschuiven vanaf 20:00.

Naast deze eenmalige festiviteiten zijn de wekelijkse activiteiten ook van start gegaan, waar je gewoon mee kan doen aan dingen zoals Yoga, Bodyvorming of een Cursus Fotografie. Als deze doe-activiteiten niet zo interessant klinken is er ook de mogelijkheid om gewoon een keer langs te gaan voor Klaverjassen, Rummikub of zelfs film kijken. Voor exacte dagen en tijden is het verstandig om even langs te gaan bij De Brulboei of neem contact met ze op.

Buurthuis De Brulboei is bereikbaar via facebook op: https://nl-nl.facebook.com/debrulboei/
Hun mail: debrulboei@welzijnvelsen.nl
Of telefonisch via: 0255-510652