Soli open dag op 4 september

Soli open dag op 4 september

Op zondag 4 september van 11.00 tot 14.00 uur houdt Soli open huis, voor iedereen die geïnteresseerd is in (het maken van) muziek.

Heb je altijd al muziek willen spelen? Vanaf 11.00 uur kun je het verenigingsgebouw aan het Kerkepad 83 (aan de zuidkant van Station Driehuis) binnenlopen, en zullen enthousiaste Soli-leden je met open armen ontvangen. Je mag alle blaas- en percussie-instrumenten uitproberen, en je wordt geholpen met de keus en met de techniek.

Sinds het kunstencentrum is gestopt met de sectie muziek, heeft Soli dit voor een deel opgepakt, en worden de muzieklessen in huis gegeven. Daarvoor zijn twee nieuwe lokalen gemaakt. De gediplomeerde instructeurs bij Soli leiden op tot het officiële HaFaBra diploma.  

Van jongs af aan kan gestart worden met blokfluit, clarineo en elk ander blaas- of percussie-instrument, en al na enkele weken les kunnen de leerlingen doorstromen naar de opstapklas waar samen met anderen muziek gemaakt wordt.

Ditzelfde geldt ook voor volwassenen. Soli is 10 jaar geleden begonnen met een startklas volwassenen. Vanaf 18 jaar en (veel) ouder kan men les nemen en al na enkele weken les is er de mogelijkheid om met anderen samen te musiceren.

Gedurende de open dag worden workshops gegeven:

11:45-12:15 Blokfluit workshop (vanaf 7 jr)
12:15-13:00 Muziek op schoot (1-4 jr)
13:00-13:30 Ontdek muziek (4-6 jr)
13:00-13:45 Demonstratie van het Twirlteam Soli

Ben je nog onzeker over je muzikale talenten, of heb je in het verleden gespeeld en wil je proberen de draad weer op te pakken? Vraag dan bij een van de begeleidende Soli-leden wat de mogelijkheden binnen onze vereniging zijn.