Rode Kruis start met hybride basiscursus EHBO

Rode Kruis start met hybride basiscursus EHBO
Foto door Anne Zwarts

Rode Kruis IJmond start met een nieuwe uitgebreide basiscursus EHBO voor volwassenen en kinderen. In de nieuwe cursus moeten cursisten eerst een online-gedeelte afleggen, en volgen daarna het praktijkgedeelte. Tijdens de cursus worden alle vaardigheden geleerd die nodig zijn om hulp te kunnen verlenen aan volwassenen en kinderen. Zo staan reanimeren en het gebruik van een AED in het lesprogramma. De eerstvolgende praktijkdagen zijn weer op 10 en 17 september

Het online gedeelte van de cursus is in eigen tijd te volgen en duurt ongeveer 16 uur inzet. Als dit voltooid is, kan men meedoen met het praktijkgedeelte, dat over twee dagdelen wordt verspreid. Op 10 en 17 september kunnen cursisten de praktijk dagen afleggen van 09.00 uur tot 14.00 uur.

Gerard van Leijenhorst, bestuurslid Hulpverlening bij Rode Kruis IJmond legt uit: “Doordat deze EHBO-cursus hybride is, winnen de cursisten tijd omdat er nu nog slechts twee dagdelen nodig zijn voor het praktijkgedeelte van de opleiding.”

Aanmelden voor de cursus kan via opleidingen.ijmond@rodekruis.nl of via deze link.

De kosten voor de gehele cursus bedragen € 230,–. Deze worden mogelijk voor een deel vergoed door de zorgverzekeraar. Via de website van Rode Kruis kan men de hoogte van de vergoeding opzoeken.

Wie de cursus met goed gevolg afrondt, ontvangt een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat