Zomerpret geopend, hele vakantie gratis activiteiten voor kids

Zomerpret geopend, hele vakantie gratis activiteiten voor kids

Onder een stralend zonnetje ging afgelopen zaterdag 16 juli Zomerpret van start! De gemeente Velsen heeft met Zomerpret een programma mogelijk gemaakt waarin er tijdens de hele zomervakantie voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Velsen de leukste activiteiten worden georganiseerd. Elke dag is er wel wat te doen voor kids, georganiseerd door lokale verenigingen en partijen.

De aftrap werd gegeven bij Rugbyclub The Smugglers door Kuijpers Sports. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar konden gratis meedoen met activiteiten, zoals XXL bellenblaas, memorie en levend ganzenbord. Het hoogtepunt was een grote stormbaan. Op velsen.nl/zomerpret vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Ook is er in het programma rekening gehouden met kids die wat minder drukte aankunnen, of een lichamelijke beperkingen hebben. Zo is er op 8 augustus een speciale dag voor kinderen van 7 tot 12 jaar waar ze kunnen ontprikkelen met een boswandeling en kinderyoga- en meditatielessen.

Op 17 augustus is er feest bij hockeyclub Strawberries. Dan vindt namelijk van 14.00 uur tot 17.00 uur een Sport- en CultuurFestijn plaats, speciaal voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zo is er voor hen een springkussen en een stormbaan, allerlei sportieve clinics, muziek- en dansworkshops. Dit evenement is ook geschikt en toegankelijk voor kinderen zonder beperking.