CCC Inc. in de Flashback Party Special op RTV Seaport Radio

CCC Inc. in de Flashback Party Special op RTV Seaport Radio

In 1967 leefden in een commune op een boerderij in Limburg een aantal hippies. Centrale schakel van deze woongroep was de akoestische blues- en folkband CCC Inc. Zonder echte hits achter haar naam vervult de band inmiddels 55 jaar een cultrol in de Nederpopgeschiedenis. Op dinsdagavond van 20 tot 21 uur kan je in de Flashback Party Special luisteren naar CCC Inc. live in het Patronaat in Haarlem op 8 oktober 2011 tijdens hun jubileumconcert.

Muziekliefhebbers van deze nostalgische band weten doorgaans drie feitjes over CCC Inc. op te lepelen. 1, de band leefde in een commune. 2, Ernst Jansz van Doe Maar speelde toetsen en wasbord in de band en 3, het debuut van hun album “To Our Grandchildren” uit 1971 is een ondergewaardeerd meesterwerk.

CCC Inc. (voorheen Capital Canal City Folk & Blues Incorporated) verwierf al snel na hun oprichting een cultstatus dankzij hun weergaloze live optredens. In 1970 was de band één van de Nederlandse hoofd- acts op het hoofdpodium in Kralingen, tussen bands als Pink Floyd, Soft Machine en Fairport Convention.

Joost Belinfante, Jaap van Beusekom, Huib Schreurs, Ernst Jansz, Jan Hendriks en Richard Wallenburg vormen samen de bezetting van CCC Inc.

CCC Inc. is legendarisch vanwege de weergaloze live-concerten. CCC Inc. speelde op Pinkpop, Kralingen, Lowlands, en als  huisorkest van Paradiso en de Melkweg. Nadat de band in 1974 was gestopt met toeren volgde ieder zijn eigen spoor. Ernst Jansz richtte Doe Maar op. Huib Schreurs werd directeur van Paradiso en Jaap van Beusekom directeur van Stichting Popmuziek Nederland. Joost Belinfante richtte zich op muziektheater maar heeft bij Doe Maar één plaat gemaakt, namelijk Nederwiet en is altijd betrokken geweest bij de band.

Al die tijd bleef CCC Inc. muziek maken.  Met elkaar, voor de lol, en af en toe een enkel concert. En nu anno 2022 toers CCC Inc. weer! Gerijpt en verdiept en aangevuld met Doe Maar-gitarist Jan Hendriks bloeit de muziek als nooit tevoren, zijn de samenzangen scherper dan ooit en spat het plezier van het podium.

Op dinsdagavond van 20 tot 21 uur kan je in de Flashback Party Special luisteren naar CCC Inc. live in het Patronaat in Haarlem op 8 oktober 2011 tijdens hun jubileumconcert. Na 21 uur zal Richard van Dorp de Flashback Party presenteren met de beste gouwe ouwe uit de afgelopen 50 jaar.