Telstar verslaat promovendus

© RTV Seaport / Hans Akkerman

Na het drieluik met ‘’de buren’’ stond er dinsdagavond alweer een nieuw oefenduel op de rol. De kersverse tweede divisionist FC Lisse  kwam langs. Er waren al een paar proefspelers niet goed genoeg bevonden door Snoei &co en dinsdag kregen weer wat spelers de kans zich in de kijker te spelen. Tyrone Owusu van Quick Boys ( ex-Scheveningen) was een van hen. Ook Jonathan Mulder ( ADO Den Haag) mocht zich bewijzen en een spits uit Kameroen vanuit de 2e Griekse divisie met de  prachtige naam Donaldoni Zambou. Alle drie kwamen ze na rust binnen de lijnen en maakten een redelijke indruk.

F.C. Lisse trad aan met een incomplete basis elf maar gaf aanvankelijk aardig partij. Vooral wanneer Max Hudepohl zich aanvallend manifesteerde. Velserbroeker Mitchel Bormann miste na diens prachtige voorzet een levensgrote kans. Naarmate de eerste helft vorderde greep Telstar stevig het initiatief maar creëerde voorin te weinig. Pas 10 minuten voor rust knalde vanaf links Anwar Bensabouh de openingstreffer binnen; 1-0. Na rust een tsunami aan wissels aan beide kanten. Telstar hield de vermoeide gasten in een houdgreep maar de voorzetten misten of precisie of de keeper van de gasten greep adequaat in. Met 10 minuten op de klok dan toch nog een tweede treffer. De bal werd achterin slecht weggewerkt, de keeper van Lisse stond zodoende te ver voor zijn goal en Niels van Wetten onderkende de situatie en schoot van een meter of 35 de bal  met een fraaie boog over de verbouwereerde goalie heen;2-0. Of Mike Snoei veel wijzer is geworden, is nog maar de vraag. Dit weekend wacht een serieuze test bij en tegen Willem 11.