Havenfestival IJmuiden terug van weggeweest

Havenfestival IJmuiden terug van weggeweest
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Eindelijk was dit weekend weer tijd voor van het Havenfestival IJmuiden! Dit unieke nautische en culturele festival kwam na twee jaar pauze weer groter terug dan ooit. Twee dagen lang konden bezoekers op de Trawlerkade in IJmuiden genieten van alles wat met de haven te maken heeft.

Na twee jaar is het Havenfestival dan eindelijk weer terug! Alles werd uit de kast gehaald om dit weekend weer een feest te maken. Inwoners van IJmuiden en bezoekers uit de regio konden van dichtbij zien, proeven en genieten van het typische IJmuidense havengebied. Bezoekers konden een kijkje nemen op verschillende unieke schepen meevaren en een kijkje nemen achter de schermen bij de visserij. Ook barste het weekend van kunst en cultuur. Entertainment werd verzorgd door tal van lokale artiesten.

Op de Trawlerkade waren pleinen ingericht met ieder een andere insteek. Op het cultuurplein was een podium met een lokale programmering van muziekscholen, dansgezelschappen en andere verenigingen. Op het Techport Plein stond alles in het teken van techniek. Bezoekers konden demonstraties, workshops en simulatie bewonderen.

Verder konden bezoekers genieten van verse vis op het visplein. In samenwerking met de Stichting Noordzeevis uit IJmuiden werd er van alles georganiseerd: een verse vismarkt, diverse viskramen met gebakken vis en andere visgerechten, een plek voor kookworkshops en een vistafel met allerlei soorten vissen.

Ook de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) deed mee aan het festival. De organisatie opende tijdens het festival haar gebouw open voor publiek, en verzorgde rondvaarten.