De Boer op tijdens Dorpsfeest Santpoort

De Boer op tijdens Dorpsfeest Santpoort

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken kijkt met veel plezier uit naar de editie 2022 van het Dorpsfeest-Santpoort. Na twee jaar al het mogelijke te hebben geprobeerd onder het juk van Corona, ziet het er in 2022 naar uit dat Santpoort weer los kan gaan.

Zet 30 juli tot en met 6 augustus 2022 alvast op de kalender. De kermis is verpacht en het programma staat in de grondverf. “De Boer Op!” is het enigszins dubbelzinnige thema. Enerzijds omdat corona-maatregelen van tafel zijn. Anderzijds omdat de Harddraverij Vereniging de boeren in het dorp een warm hart toedraagt.

De provincie Noord-Holland wil het natuurgebied uitbreiden wat, volgens de Santpoortse boeren die de landerijen bezitten, ten koste gaat van hun agrarische bedrijfsvoering. Door plannen van de provincie Noord-Holland, wordt hun toekomst onzeker. Samen met de Stichting Santpoort maakt de Harddraverij zich hard voor de cultuurhistorische waarde van het Santpoortse landschap, waarbij ruimte is voor vee- en paardenhouderij. De Harddraverij hecht sowieso veel waarde de onderlinge verbondenheid en het behoud van cultuurhistorie. Dat blijkt ook uit de formele bijschrijving van de Kortebaan Santpoort in de “Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland”.

Programma
Vorig jaar mocht de Harddraverij Vereniging in verband met Corona slechts een beperkt aantal evenementen organiseren. Grote publieksevenementen waren uitgesloten. In 2022 wordt het Dorpsfeest-Santpoort weer als vanouds en staan veel evenementen op de kalender, terwijl de Stichting Horeca Santpoort weer het avondprogramma organiseert.

Het eerste weekend zal dit jaar wel anders verlopen dan u gewend bent. Zo zijn het Concours Hippique en Footgolf verhuisd naar de zaterdag. Ook nieuw is dat op zondag de Bierproeverij wordt gehouden. De eerste donderdag van augustus vormt natuurlijk de kroondag met de Kortebaan Draverij. Het ziet er naar uit dat wij in Santpoort de eerste interland Nederland-België kunnen gaan houden. Een primeur voor de kortebaansport!

Hieronder het programma in verkorte vorm. Zodra het Officiële Programma 2022 definitief is, treft u het op dorpsfeest-santpoort.nl aan. Ook zullen daar regelmatig nieuwtjes en informatie over inschrijvingen te vinden zijn.

Programma op hoofdlijnen

DagEvenement
Zaterdag 30 juliConcours Hippique (Brederode)
Rondje Zandhaas wandelen (Brederode)
Footgolf (in en rondom het Dorp)
Zondag 31 juliKroegloper Schaak Toernooi (Horeca Santpoort)
Koffieconcert (Dorpskerk Santpoort)
Bierproeven (Weyman Weide)
Maandag 1 augustusStraatvoetbal (Burg. Weertsplantsoen) – Inschrijven: straatvoetbalsantpoort.nl
Steenwerpen (Land van Scholz)
Klaverjassen (Weyman Weide) – Kaartjes voor deelname kunnen op 6 juli om 14.00u gehaald worden bij Macada Innovision aan de Fresiastraat 6 te Santpoort
Steppenrace (Hoofdstraat)
Dinsdag 2 augustusRingsteken op de fiets, pony, paard, brommer (Hoofdstraat)
Santpoort mediteert in Naaldkerk
Petanque – Jeu des Boules (Land van Scholz)
Woensdag 3 augustusAgrarische dag (Brederode)
Kinderloop (wielerparcours)
7 van Santpoort (wielerparcours) – Inschrijven: dorpsfeest-santpoort.nl
Bridgetoernooi (Velserhooft)
Puntenkoers voor vrouwen (wielerparcours)
Wielerronde voor mannen (wielerparcours)
Donderdag 4 augustusKortebaan (Hoofdstraat)
Bridgetoernooi (Velserhooft)
Vrijdag 5 augustusPaardenkeuring (Weyman Weide)
Jaar- en kindermarkt (dorpskern)
Stepcontest (Skatebaan)
Seniorenavond (Weyman Weide)
Zaterdag 6 augustusMudrun Kinderen (Weyman Weide)
Kwalleballen (Weyman Weide)
Buikschuiven (Weyman Weide)
Tentquiz (Weyman Weide)
Optocht en vuurwerk