Seizoen Stormvogels duurt twee wedstrijden te lang

Seizoen Stormvogels duurt twee wedstrijden te lang

Na de domper tegen E.V.C. de ruggen rechten en nog één keer alles uit de kast halen. Stormvogels diende zich nog een keer op te richten. Het veld van Legmeervogels in Uithoorn was gisteren als speellocatie aangewezen. Tegenstander DESTO uit Vleuten liep zaterdag tegen Jonathan ook in het mes (0-2) Wie van de twee rivalen zou nog iets over hebben na een lang seizoen, inclusief energie slurpende nacompetitie duels? Dat diende te gebeuren In het allerlaatste duel van een lange competitie die dit jaar eindigde op de langste dag van het jaar.

Stormvogels legde het opnieuw af tegen een tegenstander die net even over meer energie en  flankaanvallers met een individuele actie beschikten. De 1-2 nederlaag was zuur en kwam hard aan in het IJmuidense kamp.’’ Ons seizoen duurde twee wedstrijden te lang,’’ concludeerde de zichtbaar uitgewoonde aanvoerder Joshua Jansen vrij nuchter, seconden na afloop. Jansen aanschouwde het laatste deel van het duel op de bank na een tactische wissel. ‘’We konden net als tegen E.V.C. onvoldoende energie in het duel leggen. Hartstikke jammer, maar dan volgend seizoen maar,’’ klonk het toch nog optimistisch uit de mond van de leider van het team.

Weinig potten breken

Stormvogels deelde aanvankelijk wel wat speldenprikjes uit middels Brian Ezeoke en José Leone maar of de keeper van de gasten , of de bovenkant van de lat voorkwamen een IJmuidense treffer. Toen al na 10 minuten DESTO de leiding nam, de snelle linksbuiten Gavin Manders zette hard en geplaatst voor, door Ufuk Ozbakan die kiezelhard de bal vlak langs de goede kant van de paal kopte, werd de toon van het duel gezet. Stormvogels wilde wel maar kon voorin weinig potten breken omdat beide sterkhouders Melle Springer en Milan van Essen  al verre van okselfris aan het duel begonnen en aan de ketting lagen.

Teleurstelling zichtbaar en voelbaar

Melle Springer werd in de rust al gewisseld  en ook Milan van Essen haalde het einde van het duel niet en zodoende werd de angel uit het team getrokken. Tien minuten  na rust de genadeklap voor de formatie van Patrick Krop. Wederom een handige actie over de linkervleugel en nu was het Dyaley Kers die ongehinderd kon binnen knikken; 0-2. Uiterst efficiënt gingen de Utrechters dinsdagavond om met hun kansen. Toch bleven de ‘’ Vogels ‘’ manhaftig knokken voor een goed resultaat en dus een snelle aansluitingstreffer maar werden daar pas vier minuten voor tijd voor beloond toen Stijn van der Voort, wederom goed op dreef, raak knikte na een vrije trap. Net als tegen E.V.C. vervolgens nog aardig wat corners afgedwongen maar echt gevaarlijk werd het niet meer, al zeilde nog een voorzet van rechts voorlangs. Na het laatste fluitsignaal de bekende taferelen. De spelers van DESTO vierden op de middenstip uitbundig en massaal feest met hun vele supporters en de spelers van Stormvogels dropen een voor een diep teleurgesteld af in de wetenschap dat ook in seizoen 2022/2023 in de 3e klasse moet worden geacteerd. Met E.D.O. , V.S.V, Olympia Haarlem en V.V. IJmuiden staan er weer aardig wat interessante derby’s op het programma. Een week geleden na de knappe 2-0 overwinning op Olympia Haarlem waren er echter weinig mensen en kenners in IJmuiden die met dat scenario hadden rekening gehouden.

Uithuilen en opnieuw beginnen

Dus, uithuilen en opnieuw beginnen voor de Zeewijk bewoners en dat zal niet al te lang gaan duren want al op 2 juli (!) wachten Telstar en IJmuiden alweer voor een drieluik in Velsen-Zuid als voorbereiding op seizoen 2022/2023.’’ Daar moet ik nu even niet aan denken,’’ verzuchtte Joshua Jansen die vervolgens enigszins strompelend de weg insloeg naar de kleedkamer. Zo dichtbij en uiteindelijk met lege handen staan. 

Hans Akkerman