Feest van ontmoeting, sport en cultuur in Stadspark IJmuiden

Feest van ontmoeting, sport en cultuur in Stadspark IJmuiden

Volleyballen, badmintonnen, aerobic steppen, stoepranden… het kon zaterdag 18 juni allemaal in het Stadspark IJmuiden. Daar vond de allereerste Sport- en Cultuurmarkt plaats. Jong en oud kon een sport uitproberen, meer leren over een sportvereniging of meedoen met een spel. Ook hield de Kuba Moskee een open dag en konden bezoekers daar binnen kijken.

Dit was de eerste editie van de markt. Eric Smit van het Sportloket Velsen: “We zijn super trots op dit eerste succes!”. Belangrijkste kern van de dag was verbinding. Bezoekers konden op laagdrempelige manier elkaar ontmoeten, en in contact komen met een sportvereniging uit Velsen. Smit licht toe: “Niet iedereen weet de weg naar de verenigingen te vinden. Voor sommige mensen is er een barrière, of ze weten de weg niet. En daarom komen we gewoon naar de mensen toe!” En dat bleek een goed idee. Er werd volop gespeeld en gesport in het park.

Naast de aanwezigheid van verschillende sport- en spelactiviteiten, was ook de Kuba Moskee in IJmuiden betrokken. Onder genot van een turks bakje thee en heerlijke baklava konden bezoekers een kijkje nemen in de moskee. Mehmet Bisgin, voorzitter van de Kuba Moskee, kijkt terug op een mooie dag: “Velsenaren onder elkaar, dit is prachtig mooi.”

Ook wethouders Bram Diepstraten en Marianne Steijn deden enthousiast mee aan sportactiviteiten. Beide wethouders genoten van de dag. Marianne Steijn: “Als je het hebt over elkaar ontmoeten in de openbare ruimte, waar sport en cultuur elkaar vindt.. Ja, hier worden wij ontzettend blij van!” Bram Diepstraten voegt toe: “Dit is een mooi instrument om mensen te enthousiasmeren voor verenigingen.”