De geschiedenis herhaalt zich

De geschiedenis herhaalt zich
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De laatste twee duels tegen hoogvliegers  verliepen voor Telstar in een vast stramien. Weliswaar twee nipte 2-1 nederlagen tegen ADO Den Haag en koploper F.C. Emmen maar nauwelijks aanvallende intenties. Het totaal aantal kansen voor de Witte Leeuwen in beide duels waren te tellen op de vingers van één hand. Positief was in ieder geval dat Glynor Plet twee kansen kreeg en twee keer scoorde. De 35-jarige routinier is nog steeds van onschatbare waarde en heeft al 11e maal gescoord, ondanks de zeer beperkte aanvoer dit seizoen. Konden de Witte Leeuwen  tegen F.C. Den Bosch zich weer eens van haar beste kant laten zien? Uit in Den Bosch scoorde Rein Smit de winnende goal in de 93e minuut na een vlak duel. Vrijdag kon Andries Jonker weer beschikken over sterkhouder Aktas die terugkeerde van een schorsing. Leuk detail: aanvaller Elayis Tavsan die drie jaar terug op huurbasis van Sparta overkwam en zeven goals scoorde in 22 duels voor Telstar kwam deze week positief in het nieuws. De jonge N.E.C.- spits kwam diep in de 2e helft als invaller binnen de lijnen en scoorde tweemaal in de 2-0 winst op Jong Zwitserland. 

’LvG’’

Zou Telstar ‘’ LvG’’ druk kunnen uitoefenen? Net als thuis tegen Jong AZ. Hoge pressing dus volgens de zogenaamde en zelfbenoemde ‘’Louis van Gaal (LvG)- methode’’. Nee dus, want de geschiedenis herhaalde zich echter want voor de 3e keer op rij ging Telstar met 1-2 onderuit en weer was het Glynor Plet die voor de enige treffer ( zijn 12e) zorgde op een waterkoud sportpark. Op de eerste 10 en de laatste 10 minuten na waren het de gasten die met snel, beweeglijk spel het Telstar lastig maakte. Voor de Bosschenaren de leiding namen waren ze al vier maal in kansrijke positie voor de goal opgedoken maar zonder succes. Telstar was dus meer dan gewaarschuwd maar zwichtte bij de 5e kans toen een paar minuten voor de pauze Victor van den Bogert doeltreffend uithaalde;0-1. Den Bosch ging na de pauze door waarmee ze eindigden, maar ’’vergaten’’ zich te belonen zoals dat vreselijke cliché luidt. Toen Cas Dijkstra op het uur  Glynor Plet vond die 1-1 binnentikte en  invaller Gyliano van Velzen een dot van een kans miste met een kwartier op de klok leek het tij toch nog te keren maar na die misser van Gyliano van Velzen dompelde Sufan Ahannach Telstar slechts twee minuten later in diepe rouw. Het schot van invaller Sebastiaan van Bakel raakte achtereenvolgens  lat en paal en daarna de voet van Ahannach die vlak voor de doellijn 1-2 aantekende. Met de moed der wanhoop ging Telstar verwoed op jacht naar de gelijkmaker maar zag invallers Jay Kruiver en Delvechio Blackson grote kansen missen. Speltechnisch kwam het grote delen van het duel tekort tegen een fris en fruitige tegenstander en dat moet de technische leiding toch te denken geven.

Hans Akkerman