Werken op en aan het Noordzeekanaal

Werken op en aan het Noordzeekanaal
©Henk Honing

In de Loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum is een expositie te zien over ‘Werken op en aan het Noordzeekanaal’. Op een groot tableau aan de wand is de loop van het Noordzeekanaal van west naar oost weergegeven met foto’s en informatie over werken op en aan het kanaal.

Bij de expositie is op een tablet een korte film over de opening van de Velsertunnel te zien en een digitale fotolijst met foto’s van het Noordzeekanaal. Gedurende de looptijd van deze expositie draait in de filmzaal, tijdens openingsdagen, de film ‘Noordzeekanaal geschiedenis en ontwikkeling’.

De expositie is te zien tot en met 18 september 2022 tijdens de openingstijden op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

De museumkaart is geldig Op de website staan alle actuele bezoekregels en verdere informatie. www.zeehavenmuseum.nl Adres: Havenkade 55 te IJmuiden, telefoon 0255 538007.