Wisseling gemeenteraad vanavond en morgen live op RTV Seaport

Wisseling gemeenteraad vanavond en morgen live op RTV Seaport

Vanavond neemt Gemeente Velsen afscheid van de raadsleden die niet terugkeren in de Velsense gemeenteraad. Morgenavond wordt vervolgens de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Volg de wisseling van de raad vanavond en morgenavond vanaf 19:30 live via RTV Seaport op Ziggo 37, KPN 1490 of rtvseaport.nl/live-tv.

Op dinsdag 29 maart vindt het afscheid plaats tijdens de raadsvergadering die begint om 19.30 uur. Aansluitend is er in de Burgerzaal van het gemeentehuis een afscheidsreceptie, naar verwachting vanaf 21.30 uur. Tijdens deze receptie zijn inwoners welkom. Zij kunnen de vertrekkende raadsleden persoonlijk de hand schudden. De gemeenteraad neemt van afscheid van 18 leden.

Nieuwe gemeenteraad
Op woensdag 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad van Velsen geïnstalleerd. Aanvang daarvan is 19.30 uur. Aansluitend kunnen de inwoners tijdens een receptie in de Burgerzaal de nieuwe raadsleden feliciteren.

De verschillende fracties zullen ook de uitslag van de verkiezingen duiden.

De raad neemt afscheid van de volgende leden:

 • Annekee Eggermont, CDA
 • Ben Hendriks, PvdA
 • Els Zorgdrager-van Laar, D66
 • Marc Hillebrink, D66
 • Milco Kwant, LGV
 • Nathánaël Korf, Velsen Lokaal
 • Leen de Winter, ChristenUnie
 • Sige Bart, LGV
 • Tilly Mastenbroek-Wesseling, VVD
 • Bas Koppes, VVD
 • Ewoud Kuin, D66
 • Johan Visser, Forza
 • Laura Ouderkerken, VVD
 • Robert van Koten, PS
 • Lieneke Post, Forza
 • Marianne Vos-Vester, Velsen Lokaal
 • Maurice Bok, Velsen Lokaal
 • Mireille Koedijker, PS