Hoofdrol voor Telstar in documentaire op landelijke televisie

Hoofdrol voor Telstar in documentaire op landelijke televisie
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Donderdagavond 24 februari om 22.20 uur is op NPO 2 bij BNNVARA de documentaire ‘Tussen vis en staal’ te zien. Tijdens de Coronaperiode volgde documentairemaker Joris Postema een jaar lang het wel en wee binnen de club en met name hoofdtrainer Andries Jonker en voorzitter Pieter de Waard die in hun ambities zowel naast als tegenover elkaar staan. 

De club ontleent zijn bestaansrecht aan de rol die ze al sinds 1963 speelt in de plaatselijke gemeenschap, waar de visserij en Tata Steel, het voormalige Hoogovens, voor werkgelegenheid zorgen.

Voor sportliefhebbers die zo langzamerhand murw zijn gebeukt door het egoïsme, de poenerigheid en het opportunisme van het moderne topvoetbal, vormen Telstar en dit heerlijke verenigingsportret niets minder dan een oase van beschaving, zelfspot en solidariteit

%d bloggers liken dit: