Behandeling voorstel toekomst Stadsschouwburg donderdag tijdens Raadsessie.

Behandeling voorstel toekomst Stadsschouwburg donderdag tijdens Raadsessie.
©RTV Seaport

Als eerste punt wordt donderdag 13 januari 19.30 uur tijdens een sessie van de gemeenteraad het bespreekvoorstel over de toekomst van de Stadschouwburg Velsen behandeld. De sessie is online te volgende op de website van de gemeente Velsen. De lokale omroep RTV Seaport publiceert rond middernacht een samenvatting en interviews met raadsleden op de website van RTV Seaport.

In het live radioprogramma Home Alone werd afgelopen dinsdag gebeld met twee belanghebbenden van de Stadsschouwburg: Gertjan van der Hulst, voorzitter van de Culturele Stichting de Velser Gemeenschap en met Eline Schmidt en Koen van der Wel van Koel! Deze organisatie voor cultuuronderwijs heeft een document met hun visie over de toekomst van de Stadsschouwburg ingediend dat nieuwe informatie geeft voor de bespreking in de gemeenteraad van aanstaande donderdag.  

Als laatste werd gebeld met politiek verslaggever van RTV Seaport Martijn Mewe. Hij licht de gevolgde procedure uit om te komen tot een definitief te nemen besluit, dat naar verwachting donderdag 27 januari door de voltallige gemeenteraad wordt genomen.

Bijgaand de drie geluidsfragmenten met Gertjan van 0der Hulst, Eline Schmidt en Martijn Mewe