Cameratoezicht tijdens jaarwisseling op Plein 1945

Cameratoezicht tijdens jaarwisseling op Plein 1945
© googlemaps streetview

Burgemeester Dales laat Plein 1945 tijdens jaarwisseling extra bewaken door camera’s. Hij wil hiermee voorkomen dat het plein tijdens de jaarwisseling wordt gebruikt als ’uitlaatklep’ voor coronafrustraties.

‘De politie heeft mij gewezen op de veiligheidsrisico’s en potentiële verstoring van de openbare orde rond de jaarwisseling op Plein 1945. De combinatie van groepsvorming en het afsteken van (zwaar, illegaal) vuurwerk baart hen ernstige zorgen. Extra toezicht op Plein 1945 achten zij dan ook noodzakelijk’ aldus Dales.

Om verstoring van de openbare orde te voorkomen en ervoor te zorgen dat het veilig blijft op Plein 1945 plaatst de burgemeester tijdelijk camera’s vanaf 31 december 12 uur tot 1 januari 12 uur. De camera’s staan niet gericht op woningen of winkels. De politie bekijkt de camerabeelden. Deze worden uitsluitend gebruikt ter ondersteuning van de bewijsvoering bij een strafbaar feit. Met borden worden de bezoekers van het plein gewezen op de tijdelijke camera’s.