Als jij dood gaat, mag ik dan in je huis wonen?

Als jij dood gaat, mag ik dan in je huis wonen?
┬ęCees Philipo

In de Hoofdstraat in Santpoort staat een huis dat net als vorig jaar uitgelicht wordt met meer dan 20 duizend kerstlampjes die met 30 verlengsnoeren met het stopcontact verbonden zijn. De bewoner en uitvoerder Cees Philipo werd vorig jaar blij verrast door een klein jongetje die met open mond naar het huis stond te kijken en hem vroeg of hij na de dood van Cees in dat mooie verlichte huis mocht wonen.

Twintig jaar geleden startte Philipo met zijn hobby en ieder jaar in november begint hij met het versieren. Op 11 november moet het eerste gedeelte namelijk klaar zijn voor Sint Maarten waar afgelopen keer 85 kinderen op af kwamen.

In het bijgaand geluidsfragment vertelt Cees Philipo hoe zijn passie ooit is gestart en wat er allemaal bij komt kijken. Hij nodigt mensen uit vooral langs te komen in de Hoofdstraat nr 60.