Plataan geeft leerlingen mooie start van kerstvakantie

Plataan geeft leerlingen mooie start van kerstvakantie

Afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet aangekondigd dat de basisscholen in Nederland een week eerder hun deuren sluiten. Ook op De Plataan in Velsen-Noord is vandaag daarom de laatste lesdag voordat de kerstvakantie begint. Doordat de school een week eerder dicht is, kon het geplande kerstontbijt niet doorgaan. Maar daar heeft De Plataan iets op bedacht!

Vandaag krijgen alle leerlingen een ThuisKerstonbijt-pakket mee naar huis. Dankzij het harde werken van de bakker en het eigen personeel zijn er in korte tijd bijna 400 pakketten gemaakt om met het gezin van te genieten! Leerlingen die al thuis waren door verplichte quarantaine of doordat zij klachten hebben krijgen hun pakket thuisgebracht. En dat is niet alles! Op kerstavond komen er video’s online van meesters en juffen die kerstverhalen voorlezen aan de leerlingen.

Directeur Benjamin Pel: “We hopen dat de leerlingen zo toch een mooi kerstontbijt kunnen houden onder het motto ‘Geen kerst op De Plataan, maar wel Plataan-kerst in huis!’”. Zorgcoördinator Ilona Zijlstra: “Als de scholen in januari weer open zijn, houden we alsnog een gezamenlijk ontbijtmoment. Het kerstontbijt wordt dan een Nieuwjaarsontbijt!”.

Het team van De Plataan moet, net als alle andere basisscholen in Nederland, telkens schakelen wanneer er maatregelen worden aangekondigd. Ook ditmaal kwam het besluit onverwachts. Er is wel begrip. Directeur Tom Terwiel: “Wij zijn niet de wetenschappers en politici die hierover moeten en kunnen besluiten. We voeren uit, en doen daarbij ons best om het voor leerlingen en ouders telkens zo goed mogelijk te organiseren. We zijn als schoolleiding enorm trots op het team van De Plataan, en we zijn dankbaar voor de complimenten die ouders ons mailen.”