Ruim 500 kids crossen over bollenvelden tijdens Suomi Jeugdcross

Ruim 500 kids crossen over bollenvelden tijdens Suomi Jeugdcross

Op zaterdag 20 november 2021 organiseerde Atletiekvereniging Suomi de eerste crosscompetitie voor pupillen en junioren. Ruim 500 pupillen en junioren uit de regio, verdeeld over 17 categorie├źn, deden mee aan de eerste crosscompetitie bij AV Suomi. Er werd gecrosst over de atletiekbaan en bollenvelden naast de vereniging. Trainers en rijouders konden de wedstrijd volgen en aanmoedigen buiten het parcours.

De deelnemers kwamen niet alleen uit Santpoort en omgeving, maar ook van andere atletiekverenigingen in de regio. Wegens de coronamaatregels waren er strikte regels omtrent de aanwezigheid van ouders. De vereniging vroeg om begrip voor de coronamaatregelen en maakte onderscheid tussen ouders van kinderen uit de omgeving en ‘rijouders’ vanuit atletiekverenigingen uit de regio. Enkel rijouders mochten aanwezig zijn op het terrein, al werd hen gevraagd om met minimale aantallen te komen.