Eerste meldpunt cybersecurity van start in Haven van IJmuiden

Eerste meldpunt cybersecurity van start in Haven van IJmuiden
©aangeleverd

Op donderdag 11 november a.s. vindt de kick-off plaats van het Meldpunt Cybercrime voor bedrijven in het havengebied van IJmuiden. Het meldpunt is tot stand gekomen door de unieke samenwerking van diverse organisaties waaronder de gemeente Velsen en de Politie Noord-Holland en is het eerste in deze vorm in heel Nederland.

Steeds meer bedrijven worden geconfronteerd met de keiharde gevolgen van cybercriminaliteit (phishing, CEO-fraude, password cracking, ransomware aanvallen, etc.) Vaak worden deze aanvallen gecontroleerd door georganiseerde groepen cybercriminelen en hebben ze grote gevolgen voor de activiteiten, de winst en de reputatie van een bedrijf.

Met het Meldpunt willen de initiatiefnemers IJPOS (IJmuiden Port Services) en BIZ ( Bedrijven Investeringszone Havengebied) de bewustwording van de ondernemers vergroten. Henk Wessel, oud-voorzitter IJPOS en vice-voorzitter BIZ vertelde vorige week dinsdag op de lokale radio RTV Seaport wat bedrijven in het havengebied van het meldpunt kunnen verwachten.

Het hele interview is te beluisteren in bijgaand geluidsfragment.