Bewegen en opruimen op het strand tijdens Beach Clean Up

Bewegen en opruimen op het strand tijdens Beach Clean Up

Ondanks het gure weer werd er dinsdag 27 juli druk opgeruimd op het strand van IJmuiden. Daan Strang en zijn vriendin Steef organiseren samen een Beach Clean Up. Zij wandelen in 11 dagen langs de hele Nederlandse kust en vragen daar aandacht voor het plastic probleem in de oceaan. Zij roepen iedereen op om mee te helpen met opruimen. “Vele handen maken ligt werk!” luidt het motto.

De ochtend begon met een toelichting van Daan. Hij liet zien welke technieken allemaal ingezet kunnen worden om tijdens het wandelen of joggen een stuk zwerfafval op te ruimen. Vervolgens werd het kunstwerk Catchfish gevuld met plastic flessen die tijdens de wandeling de dag ervoor hebben verzameld. Het kunstwerk maakt mensen bewust van afval en de plicht om dit op te ruimen en te scheiden. De wandeling liep van IJmuiden naar Zandvoort en was in totaal 8 km lang.

Daan en Steef vragen aandacht voor het plastic probleem en ‘ploggen’ de gehele kust van Nederland af. Bij ploggen gaat het specifiek om een combinatie van actief bezig zijn (joggen, hardlopen, lopen) en daarbij (plastic)afval opruimen. Meer informatie over hun hele toch is te zien op plogsack.nl/events.