Leerlingen de Klipper opgeleid tot speelpleincoaches via Move Mate project

Leerlingen de Klipper opgeleid tot speelpleincoaches via Move Mate project
© Foto door de Klipper

Verschillende leerlingen van basisschool de Klipper in IJmuiden kregen dinsdagochtend een Move Mate certificaat uitgereikt. Daarmee zijn de leerlingen opgeleid tot junior speelpleincoaches en zullen zij medeleerlingen begeleiden tijdens spellen op het schoolplein. De ‘Move Mates’ werden hierin begeleid door een buurtsportcoach.

Het project Move Mates helpt scholen door bovenbouw leerlingen in te zetten bij het begeleiden en leuker maken van spelletjes voor de onderbouw op het schoolplein. De leerlingen kregen verschillende theorie- en praktijklessen van Bianca, buurtsportcoach bij SportSupport. Ze hebben geoefend met lesgeven, het bedenken van spelletjes, het betrekken van alle leerlingen, en hoe je met bepaalde situaties op het schoolplein om kunt gaan. Deze veertien leerlingen worden met de uitreiking officieel ‘Move Mate’ en mogen met hun lesgeefgroepje op het schoolplein pauze-spelletjes aanbieden aan de rest van de leerlingen.

Zowel leerlingen als leerkrachten van de school zijn erg enthousiast over de uitkomst. Door het project worden meer leuke spelletjes gedaan op het schoolplein, worden alle leerlingen goed betrokken en krijgen de oudere leerlingen wat meer verantwoordelijkheidsgevoel.