Techniek kies je voor een betere wereld

Techniek kies je voor een betere wereld
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Erik de Mink heeft als passie Techniek Promotie. Zo werkt hij onder andere voor Techport en Techportal. In het radioprogramma Home Alone geeft hij aan hoe de jeugd via de zeven werelden van techniek op de hoogte wordt gebracht van beroepen waarvoor een technische opleiding de springplank is. Het gaat daarbij niet alleen maar om hoog opgeleid, maar vooral om goed opgeleid. Vakbekwame MBO-ers zijn immers schaars.

Op donderdag 27 mei wordt er een zogenaamd W&T Café gehouden (staat voor Wetenschap en Techniek) waar met name docenten van het basisonderwijs op de hoogte worden gebracht van Girls Days, RC Cup en andere activiteiten, zoals een workshops om een catamaran te bouwen.

In bijgaand geluidsfragment vertelt Erik De Mink over hoe hij zich inzet om jongeren en docenten over technische opleidingen. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 25 mei. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.

%d bloggers liken dit: