Bewoners boos over vuilstort bij vuilcontainers Zeewijk

Bewoners boos over vuilstort bij vuilcontainers Zeewijk
© Wijkplatform Zeewijk

Al drie jaar staan in Zeewijk de “tijdelijke” bovengrondse vuilcontainers op de hoek van de Doornberg/Spinnekoplaan, die daar toen vanwege de verbouwing van het winkelcentrum Zeewijk tijdelijk zijn neergezet. De containers worden daarnaast gebruikt voor het dumpen van illegaal vuil. Bij bewoners is daar veel irritatie over ontstaan.

Volgens één van de bewoners wordt de ruimte rondom de containers inmiddels gebruikt als een tweede stortplaats van HVC. “Het is vreselijk wat mensen allemaal hier neer zetten. Ze zetten er gewoon bouw afval neer. Het is levensgevaarlijk.” Zo wordt er bijna dagelijks een melding gemaakt van het gedumpte vuil. Als dat is opgeruimd, ligt er de volgende dag weer een nieuwe hoop.

De bewoners hebben al verschillende keren contact op genomen met de gemeente en zij kregen telkens te horen dat de containers daar tijdelijk staan en dat ze verplaatst gaan worden. Dat is na drie jaar nog steeds niet gebeurd.

Er wordt nu geëist dat de containers op de oorspronkelijke plek worden teruggezet en dat daar camera’s worden geplaatst zodat er toezicht gehouden kan worden op wie daar hun vuil achter laat. Momenteel zijn de bewoners in afwachting van het college dat uiterlijk volgende maand een besluit moet nemen over de containers.

In bijgaande video doen bewoners hun verhaal en vertellen zij waarom de containers volgens de gemeente niet kunnen worden teruggeplaatst op de oorspronkelijk plek bij het winkelcentrum.