16 Velsenaren onderscheiden met een lintje tijdens lintjesregen 2021

16 Velsenaren onderscheiden met een lintje tijdens lintjesregen 2021
Links naar rechts: Mw. Overdijk-Gravemaker, Dhr. Bresser, Dhr. Looij, Dhr. Dik, Burgemeester Dales, Mw. Knoef, Lilly Jacques, Mw. Dekker, Rens Bant. Foto door Reinder Weidijk

Op maandag 26 april zijn door burgemeester Dales in het Stadhuis van Velsen de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Totaal werden zes dames en zes heren benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ook zijn er vier jeugdlintjes van de gemeente Velsen uitgereikt.

De gedecoreerde zijn mevrouw Moniharapon-Jaspers, de heer Horsman, de heer Out, mevrouw Pols-de Jong, Huib Broek, de heer Vermeulen, Thom Rozemeijer, mevrouw Overdijk-Gravemaker, de heer Bresser, de heer Looij, de heer Dik, mevrouw Moleman-Plug, mevrouw Knoef, Lilly Jacques, mevrouw Dekker en Rens Bant.

De uitreiking ontstond dankzij de coronamaatregelen in aangepaste vorm. Zo werd de groep in tweeën gedeeld en mochten de gedecoreerden met één persoon naar locatie komen. Ook was het traditionele opstelden van het lintje niet mogelijk. De burgemeester leidde de uitreiking en sprak mooie woorden over de inzet van alle personen. Bovendien werd voor alle gedecoreerden een persoonlijke video getoond met warme woorden vanuit de naaste omgeving.

Om voor een onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau in aanmerking te komen, dienen inwoners zich jarenlang te hebben ingezet voor de samenleving. In de regel betreft dit vooral vrijwilligerswerk, vaak voor meerder organisaties of verenigingen.

Bekijk hier de uitzendingen terug: