Telstar levert in dying seconds twee punten in

Kon Telstar tegen Almere City stunten? De Polderbewoners stonden bij het ingaan van het duel vier punten achter runner-up De Graafschap met een wedstrijd minder gespeeld. Dus: aanhaken voor directe promotie of toch weer even in de wacht. Thuis tegen Almere City kregen de paar aanwezigen een uiterst grillig duel voorgeschoteld. Almere City nam binnen tien minuten (!) door subliem spel een ruime 0-3 voorsprong en er dreigde even een serieuze afstraffing maar de kennelijk  overmoedige gasten zagen die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Telstar toonde ruggengraad kwam op het uur nog terug tot  2-3 en kregen diverse mogelijkheden op de gelijkmaker in een spannende en hectisch slotfase. Hoogvlieger Almere City kwam met de schrik vrij. Met 23 kopgoals voert Almere City de ranglijst aan. Alleen al krachtmens Thomas Verheydt is goed voor 13 exemplaren. Telstar was dus een meer dan gewaarschuwd mens.

Je koestert 80 minuten lang een 0-1 voorsprong en dan gaat het toch weer mis in 90+6. Het overkwam Telstar tegen op directe promotie azend Almere City. Al na een kwartier strafte wie anders dan Glynor Plet een enorme verdedigende blunder beheerst af en scoorde de openingsgoal en zijn 18e van het seizoen. De Witte Leeuwen bleven voor rust aardig op de been, al kwam Almere twee keer gevaarlijk door.

Na rust werd het overleven en ging Almere City verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Met kunst en vliegwerk lukte dat, ook omdat het verdedigende blok en keeper Jasper Schendelaar voortreffelijk acteerde en het oermens  en topscorer Thomas Verheydt volledig neutraliseerde. Tot minuut 96 toen een scherp indraaiende vrije trap het hoofd vond van invaller Radinio Balker die van dichtbij de door Almere heftig bejubelde gelijkmaker produceerde. Zuur!

Andries Jonker:’’ Voor de zoveelste maal een wegzakker. Je moet in profvoetbal altijd scherp blijven en je taken uitvoeren. Natuurlijk werden we na rust op een hoop gespeeld maar echte grote kansen kregen die gasten niet echt. Uiteindelijk moeten we het gewoon beter doen,’’ analyseerde de teleurgestelde Amsterdammer die met zijn ploeg 20 luttele seconden verwijderd was van een enorme sensatie die met name in Breda en De Graafschap met vreugde zou zijn begroet.